مسيرهاي گردشگري استان ها بیش از ۱۰۰۰ مسیر | |
| |
| |
|
آشنایی با جاذبه های ایران سرزمین مادری
|
نقشه وضعیت آب و هوای کشور
موقعيت و طبيعت
كشور جمهوري اسلامي ايران سرزمين پهناوري است كه 1648000 كيلومتر مربع مساحت دارد و در جنوب غربي آسيا، ميان كشورهاي تركمنستان ، آذربايجان و ارمنستان در شمال ؛ افغانستان و پاكستان در شرق ؛ و تركيه و عراق در غرب قرار گرفته است . سراسر مرزهاي جنوبي ايران را كرانههاي خليج فارس و درياي عمان فراگرفته است . مجموع مرزهاي خشكي ايران 51700 كيلومتر ، و مجموع مرزهاي آبي آن ، در شمال و جنوب 2510 كيلومتر است
ايران در قلب خاورميانه قرار گرفته است و چون پلي درياي مازندران ، يعني زيباترين درياچه جهان را به خليج فارس وصل مينمايد و همچنين مانند چهارراهي بر سر راه شرق و غرب ، پيوندگاه تجليات فرهنگي ، معنوي و سياسي جهان شرق و غرب است
چشمهسارهاي زلال ، انارستانها ، باغهاي پسته ، رديف درختان تبريزي ، كوچ كاروان عشاير در فصلهاي گوناگون شبهاي پرستاره ، صخرهها ، كوهها ، پستيبلنديهاي پايان ناپذير، آتشفشانهاي خاموش و پوشيده از برف ، جنگلهاي انبوه رشته كوههاي البرز و كرانههاي درياي مازندران از جمله چشماندازهاي ديدني و فراموش ناشدني طبيعت ايراناند كه خاطرههاي ماندگار در اذهان جهانگردان به جا ميگذارند
چهره دشت و هامون ايران در خلال سال مختلف و متغير است ؛ زماني پر از شن و سنگ، گاه پر از سيلاب و زماني پوشيده از برف و گل و لاي يا سرشار از گل و گياه و سبزه است
هنرمندان ايراني در طرحهاي انواع آثار هنري خود غالباً طبيعت را به عنوان نماد و نشانهاي از زيبايي هستي ترسيم كردهاند . ايرانيان آب را هميشه ارجمند داشته و نشانه آباداني شناختهاند . در چمنزارها، باغ و بوستانها ، خانهها و در مسجدها و مكانهاي مقدس به طور هميشگي آب جريان دارد و درختان بسيار به ويژه درختان سرو ، كاج ، نارنج ، انار و انگور و غيره را آبياري ميكند
طبيعت جادويي و پهناور ايران يكي از عاملهاي بسيار ارزشمند صنعت جهانگردي است . از ميليونها هكتار مساحت خشكي ايران ، 19 ميليون هكتار باغ و كشتزار ؛ 10 ميليون هكتار جلگه و مرتع ؛ 19 ميليون هكتار جنگل ،و باقي مانده آن شامل زمينهاي باير ، صحرا و كوه است ...
اطلاعات عمومی ایرانگردی - آشنایی با استان های کشور - مسیر های عمومی ایرانگردی - به تفکیک هر استان- جاذبه های گردشگری ایران- جاذبه های توریستی ایران- اطلاعات راهنمایی تور- شناخت اماکن توریستی- گزیده تصاویر ایران- نقشه راههای ایران- وضعیت آب و هوا- راهنمای ایرانگردی- راهنمای گردشگری ایران- آشنایی با طبیعت ایران- تورهای طبیعت گردی- میراث فرهنگی و گردشگری-اکوتوریسم ایران- تور های ارزان قیمت- سفرهاي ارزان قيمت (همگاني) -کافة خدمات السفر الی ایران سیاحة - زیارة -حجوزات - خدمات تجاریة - خدمات علاجیة-معلومات سياحية عن إيران-تور دبی(تور دوبی)-تور ترکیه-تور آنتالیا-تور تایلند-تور چین |


ایران در شرق با افغانستان و پاکستان؛ در شمال شرقی با ترکمنستان، در بخش میانی شمال با دریای خزر، در شمال غربی با جمهوری آذربایجان و ارمنستان؛ در غرب با ترکیه و عراق؛ و سرانجام در جنوب با آبهای خلیج فارس و دریای عمان همسایه است.
از دید طبیعی ایران از شمال به رود اترک، دریای خزر و رود ارس، از خاور به کوههای هندوکش و کوههای باختری دره سند، از باختر به دامنههای باختری کوههای زاگرس و حوضه آبریز اروندرود و از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان محدود است. بیش از نیمی از ایران کویری و نیمه کویری است. حدود یک سوم ایران نیز کوهستانی است و بخش کوچکی از ایران (شامل جلگهٔ جنوب دریای خزر و جلگهٔ خوزستان) نیز از جلگههای حاصلخیز تشکیل شدهاست. بلندترین کوه ایران نیز دماوند (۵۶۷۱ متر) میباشد. از دید جغرافیایی، غربیترین شهر ایران کلیساکندی؛ شرقیترین شهر جالق؛ شمالیترین شهر پارس آباد؛ و جنوبیترین شهر چابهار است.
افتخارات و امتیازات فرهنگی ایران
فرهنگ ایرانی با داشتن سنن مخصوص خود همچون تقویم خورشیدی خاص خود، از بسیاری از فرهنگهای دیگر مجزا میشود. در حالی که تقریباً همه کشورهای دنیا از یکی از سه تقویم میلادی (خورشیدی)، هجری قمری (بر اساس ماه)و تقویم چینی (بر اساس ماه) استفاده میکنند، تقویم ایرانی به عنوان یکی از دقیق ترین این تقویمها با داشتن نقطه شروع بسیار دلپذیر (آغاز بهار) از نقاط برجسته فرهنگی ایران میباشد.
ایرانیان چندین بار با تأثیر گذاشتن بسیار بر روی قوم مهاجم قدرت فرهنگ خود را به رخ قوم مهاجم کشاندهاند. تأثیر شدید فرهنگ ایرانی بر اعراب و به وجود آمدن مذهب شیعه و تأثیر بسیار بر قوم بدوی مغول انکار ناپذیر است. ایرانیان صاحب دومین زن وزیر در جهان بودهاند.
جدا از افتخارات تاریخی، فرهنگ ایرانی از دو مشخصه بارز فرهنگی برخوردار است که به این فرهنگ هویتی ممتاز می دهد. این دو مشخصه، یکی «هنر و ظرافت در لذت» و دیگری « سطح بالای هیجان در زندگی» می باشد. فرهنگ ایرانی به شدت غنی است در تولید لذت، هنر و شادی، و مملو از ظرافت هایی است که بسیاری از فرهنگهای حاکم بر کشورهای پیشرفته فاقد آن هستند. ظرافت هایی که در راستای افزایش شادی و هیجان و در نتیجه لذت بیشتر بشر از زندگی تعبیه شده اند. از این ظرافت های فرهنگی می توان به شعر و ادبیات ایرانی و شهرت و نفوذ جهانی آن و یا به جایگاه طنز و موسیقی در فرهنگ ایرانی اشاره کرد. جدا از این هنرهای تجسمی و لذت های بصری جایگاه ویژه خود را در فرهنگ ایرانی دارد. از فرش ایرانی که در همه دنیا به زیبایی معروف است تا هنرهای میناکاری ، خاتم کاری ، منبت کاری ، معرق کاری و ده ها هنر دیگر ایرانی نشانگر علاقه قابل ملاحظه ایرانیان به زیبایی و ظرافت است . یکی دیگر از سمبلهای ظرافت فرهنگ ایرانی، غذاهای متنوع ایرانی میباشد. با اینکه خورشتهای ایرانی تا حدی شبیه به بعضی از غذاهای هندی است و کبابهای ایرانی هم دارای شباهتهایی به کبابهای یونانی و عربی است، غذای ایرانی دارای بسیاری عناصر منحصر به فرد خود میباشد.
اهمیت لذت، هنر و هیجان در فرهنگ ایرانی از بعدی دیگر هم قابل بررسی است. در حالی که یک ایرانی در ایران، به علت وجود اختلال در بسیاری از سیستم های زندگی خود، معمولاً اضطراب بالایی در زندگی خود تحمل می کند، در عوض به دلایل فراوان در زندگی خود هیجان زیادی حس می کند و کمتر دچار حس تنهایی و گوشه گیری می شود. کم بودن شاخص فردگرایی در ایران، در مقایسه با بسیاری از کشورهای مغرب زمین، جدا از اینکه حکایت از سنتی بودن بسیاری از ساختارهای فرهنگ ایرانی دارد، علامت وجود روحیه همدلی در ایرانیان است. جدا از این، بسیاری از رفتارهای آنارشی وار در فرهنگ های گرم و از جمله ایران، ریشه در روحیه هیجان جو ایرانیان دارد که از دیدگاهی به میزان بالای تابش آفتاب مرتبط است. این هیجانات به نوعی باعث افزایش نشاط در زندگی بسیاری از ایرانیان و در نتیجه کاهش افسردگی می شود.
عناصر اصلی فرهنگ ایرانی
نوروز و تقویم هجری شمسی: نوروز از جشنهای باستانی ایرانیان است که امروزه در محدوده جغرافیایی فلات ایران یعنی در کشورهای ایران، آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و بخشهای کردنشین کشورهای عراق و ترکیه و سوریه، در روز ۱ فروردین (۲۱ مارس) هرسال برگزار میشود. برگزاری جشن نوروز همچنین در زنگبار واقع در افریقای شرقی که در قدیم سکونتگاه ایرانیان مهاجر بوده رواج دارد. از جشنهای متعددی که در ایران باستان مرسوم بوده، یا از جشنهای اندکی که از آن عهد به یادگار مانده، هیچ یک به طول و تفصیل نوروز نیست. نوروز جشنی است که یک جشن کوچکتر (چهارشنبه سوری) به پیشواز آن میآید و جشنی دیگر (سیزده به در) به بدرقه آن. و نماد آن انداختن سفره هفت سین است. در تقویم جلالی روز اول سال طوری تنظیم میشدهاست که با اعتدال ربیعی همگام شود و در نتیجه سالها ۳۶۵ یا ۳۶۶ روز داشتهاند. تقویم رسمی ایران و تقویم رسمی افغانستان بر اساس تقویم جلالی ساخته شدهاند ولی هم طول ماههایشان و هم مبدأ تاریخشان با تقویم جلالی متفاوت است.
مجموعه کاخ سروستان که قدیمیترین گنبد آجری کشور را در خود جای داده است در زمان بهرام گور ساسانی ساخته شده است. کاخ سروستان در استان فارس و در 9 کیلومتری جنوب شهر سروستان و در مسیر روستای نظرآباد در دشتی وسیع جای گرفته است. این کاخ از جنس سنگ و گچ است.
این بنا که از باشکوهترین کاخهای ساسانی است در آن زمان مقدس بوده است. قسمت اصلی بنا در ضلع شرقی بوده که شامل یک ایوان بزرگ و دو ایوان کوچک تر است . ایوان اصلی به تالار مرکزی و سپس به حیاط مرتبط می شود . در دو طرف آن دو تالار بزرگ با سقف گنبدی مرتفع قرار دارد . در دو تالار گنبد دار در حاشیه زیر سقف بقایای گچبری دیده می شود . این کاخ نسبت به دیگر بناهای این دوره از فن معماری و پلانهای پیچیده و کاملتری برخوردار است.
آخرین بررسیهای باستانشناسی در مجموعه کاخ سروستان نشان داد؛ این مجموعه ساسانی در دوره اوج شکوه خود حدود 30 هکتار وسعت داشته است.
جاذبه های گردشگری بخش سروستان عبارتند از :
1- کاخ سروستان 2- بقعه شیخ یوسف سروستانی
3- قلعه گبری 4- قلعه برزو
نمایی دیدنی در شب از محدوده برج میلاد تهران
پل خواجو اصفهان
آرامگاه سعدی شیراز
بارگاه مطهر رضوی در مشهد
باغ ارم شیراز
آرامگاه فردوسی در طوس
چشمه های آب معدنی باداب سورت اروست
بندرعباس و سواحل زیبای خلیج فارس
رود کارون در اهواز
باغ هشت بهشت اصفهان
میدان امیرچقماق در یزد
پارک لاله در تهران
آرامگاه حکیم عمر خیام نیشابوری در نیشابور
میدان نقش جهان اصفهان
طبیعت زیبای جوانرود در شمال غرب استان کرمانشاه
بنای عالی قاپو در اصفهان
بزرگترین قندیل در غار علی صدر همدان
دور نمایی از تخت جمشید در شیراز
آرامگاه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری در نیشابور
شهر زیبای ماسوله در ۵۵ کیلومتری رشت در استان گیلان
نمای بیرونی یكی از تالارهای تخت جمشید در شیراز
آرامگاه کوروش بزرگ در مجموعه میراث جهانی پاسارگاد در استان فارس
نمایی از هتل داریوش در جزیره زیبای كیش
نمایی دیگر از تهران و نماد زیبای تهران بزرگ
منظره ای زیبا از بالای شیطان كوه لاهیجان در استان گیلان
آبشار زیبای مارگون در غرب شهرستان سپیدان در استان فارس
منظره ای از غروب آفتاب در خلیج همیشه فارس
حافظیه در شیراز
قلعه تاریخی بیرجند
جنگلهای شمال کشور
روستای اورامان ـ کردستان
تفرجگاه آبیدر سنندج
قلعه پرتقالی ها
در انتهای شمال شرقی جزیره قشم، یك قلعه قدیمی و مخروبه وجود دارد. این قلعه را در سال 1030 هجری قمری (1621 میلادی) به دستور پادشاه اسپانیا در بندر قشم ساخته اند. این قلعه در سال 1622 میلادی به دست سپاهیان ایران فتح گردید.
قلعه مذكور دو حصار و برجهایی در چهر گوش دارد. در پشت حصار بیرونی قلعه، خندقی وجود داشته كه اینك پر شده است. طبق تحقیقات آنوبانینی دیوار سازی قلعه با سنگهای مرجانی و سنگ لاشه و ملات گچ و ساروج به شكل بناهای عهد ساسانی انجام گرفته است. در میان خرابه های قلعه هنوز هم تعدادی لوله زنگ زده توپ وجود دارد. چهار لوله از این لوله ها را در اطراف در ورودی پاسگاههای قدیمی شهر قشم و لافت نصب كرده اند و چند لوله توپ دیگر نیز به بندر لنگه حمل شده است.
غارهای خریس
در 15 كیلومترى غرب شهر قشم در سمت راست جاده قشم-درگهان، در دل ارتفاعات این منطقه، آثار باشكوهى از معمارى صخرهاى دیده مى شود كه به عقیده برخى، نیایشگاه پیروان آیین میترائیسم یا آناهیتا بوده است. البته بنا بر مشاهدات آنوبانینی در کنار این غارها، چند غار جدید دیگر ساخته شده تا بر جذابیت اثر افزوده شود. درون غارهای جدید با تصاویر شخصیت ها و نوشته های مختلف پر شده که تا حدود زیادی باعث افزایش جلوه مصنوعی غارها شده است.