در هتل Radisson SAS Hotel آلمان یک آکواریوم با ارتفاع 25 متر، قطر 11 متر با حجم litre 900000و هزینه12.8 میلیون یورو ساخته شده است .در این آکواریوم110  گونه از آبزیان به تعداد 2700 عدد زندگی میکنند.بازدیدکنندگان بوسیله یک بالابر که در وسط این آکواریوم استوانه ای تعبیه شده است می تواننداز آن لذت ببرند

 

 

فستیوال Holi یکی از بزرگترین جشنهای هند است که همه ساله در اواخر فوریه و اوایل ماه مارچ روز بعد از کامل شدن ماه برگزار می شود و نشان دهنده زنده شدن دوباره طبیعت و فرا رسیدن فصل بهار است که بر اساس تقویم هندی امسال یعنی‌ سال ۲۰۱۰ جشن هولی در روز دوشنبه اول ماه مارچ شروع شده بود. این مراسم رنگ پاشی نشانه شادی مردم هند به ادامه زندگی و در واقع خرسندی از پیروزی نیكی ها بر بدیهاست. پاشیدن پودرهای رنگی، سطل ها و بادكنك های پر از آب رنگی قابل شستشو بر روی یكدیگر از نشانه های این جشن سنتی در هند است.

 

در جشن هولی كه ریشه در باورهای اساطیری هندوها دارد مردم هند از كوچك و بزرگ در آن شركت و شهروندان غیر هندو نیز به نشانه ابراز دوستی در مراسم جشن رنگ شركت می كنند. امروزه عده كمی از نسل جوان هند از فلسفه جشن هولی آگاهی دارند و تنها آنرا بهانه ای برای برگزاری جشن و شادی می دانند. در ایام این جشن كه به مدت دو روز برگزار می شود، سراسر هند تعطیل رسمی است.

 

یکی از مشهورترین افسانه ها، داستان قدیمی از خدایان هندو می باشد. این داستان مربوط به دوران پادشاهی هیران یاکاشیپو است. او که پادشاهی از قوم جن بود که همیشه می خواست مشهورترین و برترین مرد جهان باشد. او پس از به دست آوردن توپ (جایزه ای که آرزو را برآورده می کند و فقط پس از ریاضتهای فراوان به دست می آید) آرزو کرد که نه به دست انسان کشته شود و نه به دست حیوان، نه در خانه اش بمیرد و نه در بیرون از خانه، نه در روز بمیرد و نه در شب، نه با سلاح اشترا کشته شود و نه با سلاح سشترا (دو سلاح خطرناک که متعلق به خدایان است و در ادبیات اوستایی خدای جنگ بهرام هر دو را داشته است) نه در خشکی بمیرد و نه در آب و نه در آسمان، آرزوی او برآورده شد و او خودش را شکست ناپذیر قلمداد می کرد. از این رو ادعای خدایی کرد و دستور داد که همه مردم او را به عنوان خدا بپرستند. همه پذیرفتند به جز تنها پسر نه ساله اش، پراهلاد، که پیرو رام بود. به همین خاطر پادشاه قصد داشت که پسرش را بکشد ولی هر بار اتفاقی می افتاد که نمی توانست موفق شود. پادشاه که از دست او خشمگین شده بود دستور داد تا آتشی بزرگ به پا کنند و پراهلاد را در آن بسوزانند. وی از خواهرش هولیکا خواست تا به همراه پراهلاد وارد آتش شود و تا پسرش نتواند کاری کند و بعد از سوختن این پسر او از آتش خارج شود. هولیکا دارای روسری سحرآمیز بود که وقتی آنرا به سر می کرد در آتش نمی سوخت اما آن روز وقتی وارد آتش شد روسری هولیکا را باد برد و هولیکا در آتش سوخت و پراهلاد زنده از آتش بیرون آمد. به همین خاطر هندو ها این روز را روز پیروزی خیر بر شر می دانند و این روز را جشن می گیرند.

در شب اولین روز جشن هولی آتشی درست کرده و در حالی که دور آن می چرخند آب بر روی زمین می ریزند. همچنین مرسوم است ظرفی پر از دانه های جو در زیر این آتش برشته می کنند و پس از خاموش کردن آتش بذرها را می خورند.

 در روز دوم ابتدا بصورت دسته جمعی می رقصند و بعد لباسهایشان را عوض کرده، شروع به بازی با رنگ می کنند در این مراسم رسم بر آن است که لباسی به رنگ سفید پوشید. در این روز آبهای رنگی که در سطل ریخته اند را بر روی هم می پاشند و یا پودرها را بصورت خشک به سر و صورت یکدیگر می ریزند و آب رنگی را در داخل بادکنک ریخته و آن را به طرف هم پرت می کنند. و دیگر آنکه خاکستر آتشی که از دیروز به جا مانده است را در داخل همان سطلهای آب رنگی ریخته و بر روی هم می پاشند. باور عامه بر این است که خاکستر این آتش می توانند انسان را از بیماریها محافظت کند.

کشور مالدیو برای جلوگیری از رفتن به زیر آب، شهرهای کوچک ستاره ای شکل شناور در آب می سازد.

جزیره کوچک مالدیو در خطر جدی رفتن به زیر آب قرار دارد. افزایش سطح آب دریا در اثر گرم شدن کره زمین، موجب شده است که همه 1200 جزیره- که کشور مالدیو را تشکیل می دهند- در خطر غرق شدن باشند. این جزایر تنها 6 فوت بالاتر از آب دریا قرار دارند وامکان اینکه کل کشور مالدیو به زیر آب رود بسیار زیاد است. با توجه به این بحران، دولت این کشور به تازگی تصمیم گرفته است که جزایر جدید شناور بر روی آب را بسازد.


روستای کندلوس در منطقه کجور نوشهر

بدون شک این روستا از زیباترین مناطقی است که تا به حال و در همه عمرتان دیده اید. روستای 4 هزار ساله‌ای که همه زیبایی هایش را جایی میان دره‌های البرز مرکزی در جنوب دریای خزر و میان کوه‌ها پنهان کرده است و خودش را تنها به کسانی نشان می‌دهد که به سراغش می‌روند.

روستایی که فرهنگسرا و موزه مردم شناسی دارد و اهالی می‌گویند هرگز دزد نداشته است. روستایی که عده‌ای می‌گویند گذرگاه رستم قهرمان شاهنامه فردوسی بوده است. در خانه‌ها حتی در 9 ماه از سال که خالی ازسکنه است باز است. مردم این روستا در مهمان نوازی شهره‌اند و جمعیت روستا در ماه‌های گرم سال بیشتر از ماه‌های سرد سال است.
 

Iran Eshgh Group !
به گزارش برنا، روستای کندلوس در منطقه کجور نوشهر در استان مازندارن قرار دارد و یکی از روستاهای دارای بافت ارزشمند و از مناطق نمونه گردشگری کشور است.

خانه‌های قدیمی با نمایی از چوب، سقف‌های چوبی، پنجره‌های کوچک زیبا، دیوارهای کاه گلی و کوچه‌های سنگ فرش شده، چشمه‌های آب معدنی و نهرهای جاری نمای روستای کندلوس را می‌سازند.

 
Iran Eshgh Group !

موزه مردم شناسی این روستا دارای آثار ارزشمندی است که آن را از سایر موزه‌های کشور مسثتنی می‌سازد. این مجموعه برای زنده نگاه داشتن فرهنگ، هنر و سنت‌های زیبای مردم کجور تاسیس شده است.

 
Iran Eshgh Group !

دهکده توریستی کندلوس در منطقه كجور مازندران تمدن‌های بسیاری را در دورهای مختلف تاریخی به خود دیده است. در این دهکده آثاری از تمدن قبل از میلاد، تمدن ایران قبل از اسلام و تمدن ایران بعد از اسلام دیده شده است.زنان کندلوسی جاجیم، جوراب، دستكش و بلوز پشمی می‌بافند، گندم آسیاب می‌کنند، سبزی خوردن می‌کارند، شیر گاوها را می‌دوشند و هیزم می‌شکنند.

 
Iran Eshgh Group !

برای رسیدن به موزه دهکده باید از میان كوچه‌های باریك و سنگفرش روستا بگذرید.
البته در این مسیر حتما زمانی را صرف دیدن خانه‌های منحصر به فرد و سرشار از خاطره و تاریخ این روستا می‌کنید.

 
Iran Eshgh Group !

اگر به کندلوس سفر کردید حتما به موزه گیاهان دارویی این روستای ارزشمند سر بزنید. مجموعه کشاورزی که به کار كشت، تولید و بسته بندی گیاهان اصلی دارویی، معطر و روغن‌های گیاهی مشغول است.اهمیت این مجموعه جدا از این موارد به دلیل کاشت گیاه ژنتیک‌های ارزشمند درآن است.مردم روستای کندلوس، به زبان مازندرانی ( کجوری)حرف می‌زنند.

 
Iran Eshgh Group !

«کمال الملک» در سفری که به همراه ناصر الدین شاه به این روستا داشته است، تابلویی از این دهکده نقاشی کرده است که در حال حاضر در" کاخ موزه صاحبقرانیه " قرار دارد.برای رسیدن به این روستا از مسیر کندوان حرکت کنید، این مسیر در کیلومتر 25 جاده چالوس به کرج بعد از عبور از دوراهی کجور و طی کردن مسافتی در حدود 35 کیلومتر به دهکده کندلوس می‌رسد. Iran Eshgh Group !

 
Iran Eshgh Group !

۷ كیلومتر بعد از مرزن آباد به دوراهی كجور می‌رسید، در این راه فرعی بعد از طی کردن حدود ۴۲كیلومتر مسیر كوهستانی به روستای كندلوس می‌رسید.

ادامه مطلب

 

 

روستایی زنانه بدون حضور حتی یک مرد ! + تصاویر

روستایی زنانه بدون حضور حتی یک مرد ! + تصاویر
آموجا (Umoja) نام دهکده ای در کشور کنیا است که تنها زنان و کودکان ساکن آن هستند و حدود دو دهه است که اجازه ورود به  این روستا به هیچ مردی به جز کودکانی که در آموجا بزرگ شده اند، داده نشده است.

روستایی زنانه بدون حضور حتی یک مرد ! + تصاویر www.taknaz.ir

به گزارش تک ناز بسیاری از زنان این روستا مورد سوء استفاده و تجاوز قرار گرفته و به ناچار از خانه های خود به این مکان کوچ کرده اند به همین علت در آنجا از مردان استقبال نمی شود. این روستا حدود ۲۲ سال پیش تاسیس شده و به پناهگاهی برای زنان تبدیل گشته است. آموجا نیز که به عنوان نام این روستا انتخاب شده است به معنای "وحدت" در زبان سواحیلی است.

سلنا گرین مدیر برنامه ی سازمان "صداهای حیاتی" در آفریقا گفت:
"گروه های زنان در دیگر روستاها باید تجربه آموجا را مورد توجه قرار داده و توانمندی ها، مهارت ها و افتخارات زنان این روستا را بیاموزند."

البته این روستا نمونه ای از تلاش های انجام شده توسط زنان آفریقایی برای محافظت از ظلم و تجاوز است با این حال نمی تواند به عنوان مدل خوبی برای دیگر زنان آفریقایی باشد، زیرا جدایی از مردان بهترین راه حل برای چنین مشکلاتی نیست و با وجود چنین روستاهایی خانواده تا حدودی مفهوم واقعی خود را از دست می دهد اما قطعا درک بهتری از حقوق و توانایی ها، در کنار آموزش و پرورش و فرهنگ سازی در میان مردان و زنان جوامع آفریقایی به ایجاد شرایط بهتر و امن تر برای زنان کمک خواهد کرد.


روستایی زنانه بدون حضور حتی یک مرد ! + تصاویر www.taknaz.ir

روستایی زنانه بدون حضور حتی یک مرد ! + تصاویر www.taknaz.ir

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر
در30آپریل  روزجشن تولد ملکه هلند  روزی که هلندی ها لباس نارنجی به تن می کنند و تولد ملکه کشورشان را جشن می گیرند. اما این جشن با جشن های دیگر فرق می کند،  بیش از یک میلیون نفر به آمستردام می آیند تا در این جشن خیابانی منحصر به فرد شرکت کنند و بهترین گروه های موسیقی به هنرنمایی می پردازند.

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir
هلندی ها هرسال این جشن را در روز 30 آپریل برگزار می کنند، هرچند در واقع جشن ازساعت 7  بعداز ظهر روز قبل شروع می شود. این جشن منحصر به فرد سرشار از انرژی، نشاط و چیزهای نارنجی رنگ است!

کسانی که از راه رفتن خسته می شوند می توانند یک قایق اجاره کنند و در حالی که سوار بر آن از کانال های آمستردام عبور می کنند در جشن شرکت کنند. البته قایق ها باید از قبل رزرو شوند چون روز جشن دیگر قایقی پیدا نمی شود!

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir

در این روز در سراسر آمستردام  و به خصوص در پارک ها، پیاده روها و جاده ها بازارهایی برای فروش اشیا ارزان یا دست دوم برپا می شود و غذاها، شربت ها و پنیرهای هلندی به وفور سرو می شود.. مردم می توانند اشیای موردنظر خود را به صورت مجانی یا بسیار ارزان  خریداری کنند چون دولت هلند در این روز خاص از فروشندگان هیچ مالیاتی نمی گیرد.


گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir

گزارشی دیدنی از جشن ملی هلند + تصاویر  www.taknaz.ir


 

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری)

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری)
خانه ی طباطبایی ها، عروس خانه های ایران است که معماری متناسب و ظاهر فوق العاده زیبایش این شهرت و نام را برای آن به همراه آورده است. این خانه در زمینی به مساحت 4730 متر مربع و در حدود سال 1250 قمری با مهارت و هنرمندی معمار معروف کاشانی استاد علی مریم احداث گردیده است.

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

 

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

 

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir


خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir


خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

خانه زیبا و دیدنی طباطبایی ها در کاشان ( تصویری) www.taknaz.ir

 

 


نقش رستم * مرودشت*

این مجموعه که بر دامنه کوه حاجی آباد و در فاصله 3 کیلومتری تخت جمشید نقر شده است .در هیچ منطقه ای نمیتوان تداوم تاریخ ایران را بهتر از نقش رستم بررسی کرد . زیرا در این محل آثار مربوط به دوره های ایلامیان و هخامنشیان و ساسانیان در کنار یکدیگر وجود دارند .

آرامگاهها :

آرامگاههای موجود در نقش رستم بین سالهای 400تا 550 قبل از میلاد در دوران هخامنشی به شکل صلیب در دل کوه کنده شده و همگی دارای ارتفاع یکسان از سطح زمین اند .این آرامگاهها از سمت چپ , جنوب به شمال مربوط به اردشیر اول , خشیارشاه ,داریوش کبیر , و با زاویه 90درجه و رو به جنوب داریوش دوم می باشند.فقط آرامگاه داریوش بزرگ دارای کتیبه است و این کتیبه شرح مفصلی از جنگ وی با پادشاه دوروغین یعنی بردیا می باشد .همچنین در این کتیبه پیروزیهای مهم و چگونگی دوران حکومت او نقل شده است .

 

کعبه زرتشت :

کعبه زرتشت یا برج نقش نقش رستم درمقابل آرامگاه داریوش بزرگ قرار دارد و ارتفاع آن 11 متر و عرض آن 7 متر می باشد .مورد استفاده این برج هنوز کاملا مشخص نشده عده ای آن را آرامگاه و عده ای آن را آتشکده و عده ای هم با استفاده از کتیبه های که بدستور کرتیرحامی مذهب رسمی ساسانیان در روی دیوارهای این برج نوشته شده آن را محل نگهداری نسخه اصلی اوستا می دانند.

قره کلیسا -چالدران -آذربایجان غربی

 

 

قره کلیسا در استان آذربایجان غربی از بناهای مذهبی متعلق به ارامنه بوده که در 20 کیلومتری شمال شرقی چالدران و هفت کیلومتری جاده چالدران _ قره ضیاء الدین در کنار روستایی به همین نام واقع شده است

قره کلیسا که در بین ارامنه به تاده مقدس معروف است،در قرون چهارم تا ششم میلادی بر روی آرامگاه طاطاوس مقدس، از حواریون حضرت مسیح که در سال 48 میلادی به خاطر تبلیغ مسیحیت به شهادت رسیده، بنا شده است. این کلیسا، در روستای قره کلیسا از توابع سیه چشمه شهرستان ماکو، ساخته شده و مزار تادی مقدس است.

 تاریخچه قره کلیسا  :

به استناد منابع تاریخی ارامنه، در دوره ساسانیان بخشی از ارامنه عمدتاً پیرو دین زرتشت بوده‌ و بخشی نیز آیین مهر پرستی داشته‌اند. برای نخستین بار در سال43 میلادی دو نفر از مبشرین حضرت مسیح به‌نام‌های طاطاوس و بارتلمیوس از شمال بین‌النهرین گذشته و برای تبلیغ در شهر ( آرداز) که مرکز پادشاهی ارامنه بود اقامت میکنند و بدون توجه به دستور سنادوک ( پادشاه زرتشتی ارمنستان) به تبلیغ آیین مسیح دست میزنند و در نتیجه 3500نفر از جمله دختر پادشاه به نام ( ساندوخت) به دین مسیح می‌گروند. پادشاه ارمنستان برای ممانعت از تبلیغ دین مسیح، در سال 66 میلادی فرمان قتل عام آنان را صادر میکنند و همه ارامنه مسیحی، از جمله دختر پادشاه به قتل می‌رسند و اجساد آنان را در محل فعلی قره کلیسا و حوالی آن مدفون می‌سازند. ارامنه مدعی هستند که کلیسای طاطاوس اولین کلیسایی است که به دستور مبشرین و حواریون مسیح در دنیا ساخته شده است وچون از نظر مذهبی شهادت را بزرگترین سعادت برای بشر میدانند، هر سال در روزهای آخر تیرماه و هفته اول مرداد ماه که مصادف با قتل تادی مقدس و پیروان مسیحی او است در قره کلیسا مراسم خاصی بر پا می‌دارند.

شهرسوخته زابل شهري پنج هزارساله در دل كوير است كه نهان شدن اسرار نهفته‌اش در هر فصل كاوش، باستان‌شناسان و مردم دنيا را حيرت زده به سوي خود جلب مي‌كند.

براساس آثار موجود و مكشوفه باستاني، سرزمين سيستان و بخصوص شهر سوخته از گذشته‌هاي دور داراي تمدن فرهنگي بسيار شكوفا بوده است.

اندك شهرهاي باستاني شامل شوش، تپه مليان در ايران و موهنجارو در پاكستان تنها از لحاظ قدمت با شهرسوخته زابل برابري دارند.

شهرسوخته زابل از پنج بخش شامل، گورستان، منطقه مسكوني، بناهاي يادماني، صنعتي و بخش مركزي تشكيل شده است.

ساكنان شهرسوخته درپنج هزارسال قبل مواد اوليه ساخت جواهرات را از نقاط دوردستي ازجمله بدخشان افغانستان و خراسان به صورت خام به اين مكان وارد مي‌كردند.

درشرايط حاضر كه نزديك به دو هزار سال از پايان اسقرار انسان در شهرسوخته زابل گذشته است انواع سفالينه‌ها و ظروف سنگي كه بعضاً شكسته هستند را مي‌توان درسطح محوطه وسيع اين شهر پيدا كرد.

ساكنان شهر سوخته به علت همراه گذاشتن اشيا، ابزار كار، موادغذايي وآرايشي در گور مردگانشان به زندگي پس از مرگ اعتقاد داشته‌اند.

توانمندي‌هاي منحصر به فرد شهرسوخته از لحاظ داده‌هاي باستان شناسي بويژه آثارانساني، جانوري و گياهي زمينه مناسب رابراي ايجاد پايگاهاي متنوع دراين شهر فراهم كرده است.

كشف زيره، گشنيز، تخته بازي شبيه شطرنج، دستور پخت پنج نمونه غذا و به خصوص انيميشن از ديگر يافته‌هاي فصل گذشته و امسال كاوش در شهرسوخته است.

طي فصول كاوش ابزارجنگي كه بتوان ساكنان شهرسوخته را ساكناني جنگجو دانست يافت نشده است.

شهر سوخته 

شهر سوخته شهری باستانی است که در 56 کیلومتری بین زابل و زاهدان قرار گرفته و با قدمتی بیش از 5000 سال یکی از مراکز اصلی تجارت و تمدن در زمان خود بوده است.

از نام واقعی شهر سوخته اطلاعی در دست نیست و نام جدید آن نامی است که حدود 150 تا 200 سال پیش بر این محوطه نهاده اند . هنوز هیچ کس از نام این شهر و دلیل از میان رفتن آن چیزی نمی داند باستان شناسان حدس می زنند تغییر مسیر رودخانه هیرمند سبب متروک شدن این شهر بوده است.

قدیمیترین انیمیشن دنیا از شهر سوخته بدست آمده است:

پیش از انقلاب اسلامی باستان شناسان ایتالیایی حاضر در شهر سوخته به هنگام کاوش در یک گور 5 هزار ساله جامی پیدا کردند که نقش یک بز همراه با تصویر یک درخت روی آن دیده می شد. در سال 1983 این اثر در قالب گزارش حفاری گروه ایتالیایی در نشریه ای معرفی شد. سالها بعد دکتر سید سجادی پس از بررسی این شیء دریافت که نقش آن برخلاف دیگر آثار تکراری هدفمند دارد به گونه ای که حرکت بز را به سوی درخت نشان می دهد. در آن زمان نقاشی هنرمند توانسته در 5 حرکت بزی را طراحی کند که به سمت درخت حرکت می کند و از برگ آن تغذیه می کند از این جام 10 سانتی متری که روی یک پایه است برای نوشیدن استفاده می کردند.  

 

 

 

 

   

 

در سفالهای شهر سوخته که از متمدنترین و پیشرفته ترین تمدن های باستانی در 5 هزار سال پیش است، نقش بز و ماهی بیش از هر نقش دیگری است چون مردم شهر از بز و ماهی بیش از هر موجود دیگری برای ادامه حیات استفاده می کردندنقش بز متحرک نشان می دهد که مردمان شهر سوخته بسیار باهوش، هنرمند و در زمان خود پیشرو بوده اند.

از دلایل دیگر که ثابت کننده ی هوش بسیار بالای مردم شهر سوخته است این است که آنها اولین مخترعان بازی هایی چون شطرنج و تخته نرد بوده اند و دیگری خط کشی با دقت کمتر از نیم میلی متر که نشان از آشنایی آنان با علم ریاضی و هندسه دارد.

هنر و صنعت و معماری در شهر سوخته:

شهر سوخته یکی از شهرهای صنعتی در 5 هزار سال پیش در جنوب شرقی ایران بوده که در کارگاههای مختلف آن اشیاء گوناگونی ساخته می شده و این کارگاهها و صادرات و واردات اشیاء قیمتی در این شهر باعث ایجاد طبقه کارگر متخصص شد. با بررسی آثار باقی مانده سنگی می توان به نتایج گوناگونی رسید که حاصل نظام نوین اجتماعی ( شهرنشینی ) بوده که عبارتند از تجارت و مبادله کالا با سرزمینهایی در فاصله های مختلف ، ایجاد تخصص و کارتمام وقت صنعتگران درشهرها که با جدا سازی کارگاههای صنعتی از محله های دیگر شهر صورت می گرفته و بالاخره تقسیم بندی اجتماعی افراد بر اساس نوع کاری که انجام می دهند. مهره های شهر سوخته به شکل های مختلف و مواد گوناگونی چون سنگ لاجورد، فیروزه ، عقیق ، کریستال صخره ای، سنگ آهک، مرمر، سنگ صابون ، صدفهای دریایی ، استخوان فلز ، و در موارد نادری از لاء ساخته شده اند .

به جز سنگ لاجورد و فیروزه ، تقریبا تمام مواد اولیه و خام بکار رفته در شهر سوخته از ارتفاعات سیستان تامین می شد و عقیق از بستر رودخانه ها گرفته می شد .

حاصل مقایسه اشیاء زینتی فراوانی که تا کنون از مصر ، بحرین ، سوریه ، دانمارک ، شوش، جیرفت و شهر سوخته بدست آمده این بود که بسیاری از این اشیاء با ارزش که در گورستانهای سلطنتی میان رودان (بین النهرین) یافت شده از شهر سوخته و جیرفت و آسیای مرکزی به این منطقه آمده و توسط بزرگان مورد استفاده قرار می گرفته اما نکته جالب توجه آن است که ظروف قیمتی بدست آمده از شهر سوخته و جیرفت در گورستانهای عمومی کشف شده اما در میان رودان و دیگر شهرها این ظروف در گورستانها ی سلطنتی و معابدیافت شده» وی یاد آور شد: «این موضوع نشان می دهد که تولید این قبیل اشیاء در جیرفت و شهر سوخته رایج بوده و در گورهای مردم این شهر ها نیز یافت می شود اما زمانی که این اشیاء به میان رودان می رود بسیار باارزش دانسته می شودو در معابد و این قبیل مراکز نگهداری می شوند» و تمام اینها نشان از غنا و رفاه مردمان این شهرها دارد .

پارچه های بدست آمده از شهر سوخته نرم و تازه بنظر می رسند و برخی از آنها را می توان مانند دستمالی پیچیده و باز کرد بدون آنکه به شکل آنها خللی وارد شود . پارچه ها، رنگی و دارای دو منشأ گیاهی و جانوری هستند و پیدا شدن تعداد قابل توجهی وسایل و ابزار گوناگون بافندگی و ریسندگی چوبی و گلی و سفالی و فلزی نشان دهنده تولید پارچه ها در شهر سوخته است .

در مجسمه های یافت شده در شهر سوخته پیکر حیوانات و انسان، هم زن و هم مرد دیده می شود.

پس از سفال، مرمر رایج ترین ماده ای است که در شهر سوخته برای تولید ظرفهای مختلف و اشیایی چون مهر ، مدال،     مهره های سنگی ، دوک نخ ریسی، وزنه های بافندگی و پیکرکها استفاده شده ، بر اساس شواهد موجود تولید ظروف سنگی در شهر سوخته فعالیتی تخصصی بوده و بر مبنای اطلاعاتی که از گورستان در دست است می دانیم که بسیاری از پیشه ها و مشاغل در شهر سوخته تخصصی بوده (قبورجداگانه) ،عمده سنگهای به کار رفته در تولید اشیاء مرمری شهر سوخته، از افغانستان به این منطقه آورده شده .

اشکال چوبی نیز به شکل های مختلف در شهر سوخته دیده شده اند : اشیاء زینتی ، قالب کفش ، جعبه ها، اشیا و ابزار کار. از نمونه های بسیار شایان توجه و جالب، آثار معرق بر روی دو عدد شانه ی سر است  که تا پیش از این قدمت معرق به دوره صفویه و قاجار بر می گشت ولی با کشف این دو شانه ظریف قدمت معرق به هزاره سوم قبل از میلاد عقب رانده شد.

 
 
 
قلعه رودخان -- فومن

 

 


 
 
قلعه فلک الافلاک-- خرم آباد

 

 

 

 

یکی از شهر های بزرگ و با سابقه استان خراسان رضوی که روز گاری جزء سرزمین اشکانیان به شمار می آمده،شهرستان تربت حیدریه است.تربت حیدریه به مرکزیت شهر تربت حیدریه در عصر صفوی به دلیل موقعیت ویژه اش (استقرار در مسیر جاده هرات ) از اهمیت به سزایی بر خوردار بوده و هم اکنون نیز از شهر های مهم استان خراسان رضوی است.و در حال حاضر تمامی واردات و صادرات مرزهای دو قارون و عشق آباد می بایست از تربت حیدریه عبور کند

تربت حیدریه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب مشهد و ۱۰۰۵ کیلومتری تهران است. شهر تربت حیدریه ۵۳ کیلومتر مربع وسعت دارد و ارتفاع آن ۱۳۳۳ متر از سطح دریا می‌باشد. جمعیت این شهر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران برابر با ۱۱۹٬۳۶۰ نفر بوده‌است

 

ادامه مطلب

تعداد صفحات : 68